Smažené selské brambory s pórkem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 49 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 698.3 mg
- Vláknina 17616.6 mg
- Vitamín A 17616.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1569 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 4 mm silné. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
-
2
Ve větší litinové nebo teflonové pánvi rozpálíme máslo se sádlem. Přidáme pórek s cibulí, anglickou slaninu, promícháme a smažíme dorůžova. Pak po celé ploše rozložíme brambory, posypeme je solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a vše smažíme pod poklicí. Přibližně každých 5 minut brambory se všemi přísadami obracečkou obrátíme, aby se smažily z každé strany (jsou hotové přibližně za 30-40 minut). Tvrdý sýr přimícháme přibližně 7 minut před dopečením brambor.
-
3
Osmažené brambory jsou křupavé a mají zlatou barvu.
-
4
Ke každé porci horkých selských brambor podáváme sklenici mléka.