Smažené selské brambory s pórkem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Pórek
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 698.3 mg
  • Vláknina 17616.6 mg
  • Vitamín A 17616.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1569 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 4 mm silné. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 2

    Ve větší litinové nebo teflonové pánvi rozpálíme máslo se sádlem. Přidáme pórek s cibulí, anglickou slaninu, promícháme a smažíme dorůžova. Pak po celé ploše rozložíme brambory, posypeme je solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a vše smažíme pod poklicí. Přibližně každých 5 minut brambory se všemi přísadami obracečkou obrátíme, aby se smažily z každé strany (jsou hotové přibližně za 30-40 minut). Tvrdý sýr přimícháme přibližně 7 minut před dopečením brambor.

  • 3

    Osmažené brambory jsou křupavé a mají zlatou barvu.

  • 4

    Ke každé porci horkých selských brambor podáváme sklenici mléka.

Komentáře k receptu