Zépékaný prosný nákyp se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 29 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 290.7 mg
- Vláknina 13855 mg
- Vitamín A 13855 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 960.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Proso dáme do síta a přelijeme ho 2-3 x vařící vodou (1.5 litr). Pak ho dáme do zapékací misky, přilijeme 6 dl mléka, přidáme 2 špetky soli, 1 lžíci cukru, omyté sušené švestky bez pecek s hrozinkami, promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pomalu pečeme při 180°C přibližně 35-45 minut. Mléko se musí do prosa úplně vsáknout.
-
2
Prosnou kaši se švestkami rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme máslem a podáváme s švestkovým kompotem.