Zépékaný prosný nákyp se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Hrozinky
  • 400 g Kompot švestkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Proso - obilky
  • 20 g Švestky sušené
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 6 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 290.7 mg
  • Vláknina 13855 mg
  • Vitamín A 13855 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 960.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Proso dáme do síta a přelijeme ho 2-3 x vařící vodou (1.5 litr). Pak ho dáme do zapékací misky, přilijeme 6 dl mléka, přidáme 2 špetky soli, 1 lžíci cukru, omyté sušené švestky bez pecek s hrozinkami, promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pomalu pečeme při 180°C přibližně 35-45 minut. Mléko se musí do prosa úplně vsáknout.

  • 2

    Prosnou kaši se švestkami rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme máslem a podáváme s švestkovým kompotem.

Komentáře k receptu