Mandlové panenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 600 g Vepřová panenka
  • 150 g Mandle pražené solené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 122.8 mg
  • Draslík 784.4 mg
  • Vláknina 502 mg
  • Vitamín A 502 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté panenky rozkrojíme, na jednu půlku naskládáme solené mandle a druhou půlkou přeložíme.

  • 2

    Sýr nastrouháme na silnějším struhadle, přidáme smetanu a smícháme dohromady.

  • 3

    Na suché pánvi maso zprudka opečeme, potřeme máslem, posypeme červenou paprikou, zakapeme olejem, obalíme v koření na steaky, dáme do zapékací mísy, zalijeme smetanou a sýrem, vložíme do trouby, kde pečeme asi 20 minut. Hotové panenky nakrájíme na porce.

Komentáře k receptu