Roláda s řeřichou a eidamem
Suroviny
- 210 g Sýr krémový
- 85 g Řeřicha
- 80 g Řeřicha
- 4 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 248.1 mg
- Vláknina 2224 mg
- Vitamín A 2224 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapneme troubu na 200 ˚C a pekáč si vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem a posypeme ho 1 lžící eidamu.
-
2
Smícháme řeřichu a vejce, osolíme, opepříme a vlijeme do pekáče a pečeme 6 minut dokud vejce neztuhnou, pak pekáč vyndáme a necháme 6 minut chladnout a potom zase posypeme zbývajícím eidamem přikryjeme pečicím papírem na 35 minut a dáme stranou, dokud nevychladne.
-
3
Mezitím připravíme náplň. Smícháme měkký sýr, mléko, řeřichu, sůl, pepř, nakrájenou cibuli.
-
4
Vychladlé těsto vyklopíme na vál, sloupneme z něj papír a potřeme náplní. Srolujeme do rolády a dáme na 20 minut do lednice. Po uplynutí 20 minut roládu nakrájíme na plátky.