Domácí ravioli se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cibulka jarní
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 3 g Sůl
  • 220 g Mascarpone
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 80 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 891 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 253.9 mg
  • Draslík 417.9 mg
  • Vláknina 6137.5 mg
  • Vitamín A 6137.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si těsto z mouky, vajec, oleje, vody a špetky soli. Zabalíme je do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.

  • 2

    Náplň: Najemno nakrájené cibulky a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty, poté přidáme mleté maso, průběžně promícháváme a smažíme asi 4 minuty dohněda. Všechna tekutina by se měla odpařit. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Maso odstavíme a po vychladnutí do něj zamícháme vejce.

  • 3

    Z těsta rozválíme na mírně pomoučeném vále velmi tenkou placku. Velkým ostrým nožem ji nakrájíme na čtverce o straně asi 6 cm. Polovinu čtverců lehce potřeme vodou a na každý položíme lžičku náplně. Navrch upravíme druhý čtverec těsta a okraje pevně stiskneme k sobě. Postup opakujeme, až spotřebujeme všechno těsto a náplň. Hotové ravioli rozložíme v jedné vrstvě na mírně pomoučený pečicí plech.

  • 4

    Omáčka: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mascarpone a mícháme při střední teplotě, až se sýr rozpustí. Potom do omáčky vmícháme strouhaný parmazán a nakrájenou šalvěj, průběžně promícháváme a asi minutu opatrně zahříváme.

  • 5

    Ravioli postupně vaříme asi 5 minut ve slané vodě. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře k receptu