Sýrová rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 100 g Šunka dušená
  • 12 ks Rajčata
  • 4 ks Brambory vařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 880.9 mg
  • Vláknina 9975.8 mg
  • Vitamín A 9975.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, seřízneme špičky a lžičkou vybereme jádra se šťávou. Poté nadrobno nakrájíme sýr, uvařené brambory a šunku - okořeníme (solí a pepřem, případně kořením na grilovanou zeleninu) a směsí plníme vydlabaná rajčata.

  • 2

    Vyšší plech vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme do něj takto připravená rajčata. Ta ještě na povrchu posypeme čerstvou zelenou petrželkou a strouhaným sýrem.

  • 3

    Vše pečeme v předehřáté troubě naplno asi 15 minut. Upečená rajčata přizdobíme cibule, kterou osmahneme na oleji.

Komentáře k receptu