Houbový guláš na pivu
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 700 g Houby čerstvé
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 255 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 42.7 mg
- Draslík 1361.7 mg
- Vláknina 23057.3 mg
- Vitamín A 23057.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer, mrkev a cibuli nakrájíme na nudličky, česnek utřeme se špetkou soli, houby nakrájíme na kostky, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, zarestujeme, vmícháme houby, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.
-
3
Po čtvrt hodině vsypeme koření, zbylou sůl a česnek. Vlijeme smetanu, v které jsme rozšlehali solamyl. Směs povaříme zhruba deset minut. Před podáváním vmícháme petrželovou nať a dochutíme octem.