Zmrzlina kaštanová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 19 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 633.7 mg
- Draslík 216.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1035 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kaštany vložíme na pár minut do trouby, aby praskly a daly se oloupat. Kaštany oloupeme, vrátíme do trouby, podlijeme trochou vody a pečeme aspoň 10 až 15 minut. Kaštany necháme vychladnout a dobře je nadrtíme.
-
2
V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcené kaštany.
-
3
Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.