Zelená pepřová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Víno bílé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Calvados
  • 1 polévková lžíce Olej bodlákový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 62.3 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme najemno a podusíme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přilijeme bílé víno, vývar, pálenku a povaříme do mírného zhoustnutí.

  • 3

    Poté přimícháme základní světlou omáčku, smetanu a nakládaný zelený pepř. Dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omáčka je vhodná k masu, zejména k vepřovým kotletám.

Komentáře k receptu