Zelená pepřová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 5 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 62.3 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme najemno a podusíme na rozpáleném oleji.
-
2
Přilijeme bílé víno, vývar, pálenku a povaříme do mírného zhoustnutí.
-
3
Poté přimícháme základní světlou omáčku, smetanu a nakládaný zelený pepř. Dochutíme solí a pepřem.
-
4
Omáčka je vhodná k masu, zejména k vepřovým kotletám.