Omáčka na těstoviny s chřestem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 155 g Chřest bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny konzumní
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 160 g Boby zahradní
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 313.5 mg
  • Vláknina 10110 mg
  • Vitamín A 10110 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Udržujeme je teplé.

  • 2

    Boby vaříme 2 minuty ve vodě, potom je scedíme, rychle ponoříme do studené vody a znovu scedíme. Oloupeme z nich slupku.

  • 3

    Z hráškových lusků odřežeme zbytky stonků, chřestovým výhonkům odlámeme zdřevnatělé konce a přiřízneme je na vhodnou délku.

  • 4

    Ve woku rozpustíme máslo. Přidáme zeleninu, smetanu a parmazán. Mírně podusíme 3-4 minuty, až lusky a chřest zezelenají a změknou. Osolíme a opepříme. Omáčku nalijeme na těstoviny a protřeseme. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu