Nougat glacé s kandovaným ovocem
Suroviny
- 150 g Kandované ovoce
- 100 g Mandle loupané
- 80 g Cukr krupice
- 80 g Med včelí
- 200 g Créme fraiche
- 150 g Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- 4 polévková lžíce Likér Grand Marnier
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 45 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 97.8 mg
- Vláknina 1399.3 mg
- Vitamín A 1399.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kandované ovoce nasekáme na co nejmenší kousky, přilijeme likér, důkladně promícháme a odložíme. Mandle nasekáme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpustíme za stálého míchání cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme mandle a krátce osmahneme. Alobal rozložíme na prkénko a rozetřeme na něm mandlovou hmotu. Necháme ztuhnout a poté najemno nasekáme.
-
3
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme med a creme fraiche. Smetanu také našleháme dotuha. Do sněhové hmoty vmícháme ovoce, mandlový krokant, skořici, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku. Hmotou naplníme formu na biskupský chlebíček a necháme 8 hodin chladit v mrazáku.
-
4
Po vyjmutí formu ponoříme do horké vody a vyklopíme na mísu. Naporcujeme a ihned podáváme.