Smažené pudinkové kostky sypané skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 45 g Solamyl - bramborový škrob
  • 100 g Strouhanka
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr skořicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 159.2 mg
  • Draslík 66.1 mg
  • Vláknina 1552.6 mg
  • Vitamín A 1552.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 798.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podélně rozřízneme vanilkový lusk, vyškrábneme dřeň. Z mléka odebereme 6 lžic a odložíme stranou. Do zbytku přidáme vanilkový lusk i dřeň, pomerančovou i citronovou kůru, cukr a vše zvolna zahřejeme.

  • 2

    V chladném mléce rozmícháme solamyl a metličkou všleháme do teplého mléka. Za stálého šlehání vaříme do zhoustnutí. Vyjmeme vanilkový lusk a citronovou kůru.

  • 3

    Hranatou formu propláchneme studenou vodou, vlijeme do ní horký pudink, necháme přes noc chladnout. Druhý den nakrájíme pudink na cca 3-4 cm velké kostičky a obalíme je postupně v našlehaném vejci a strouhance.

  • 4

    Ve velké pánvi rozpálíme máslo a olej, kostky smažíme po obou stranách cca 2-4 minuty dozlatova. Posypeme skořicovým cukrem a teplé podáváme.

Komentáře k receptu