Smažené pudinkové kostky sypané skořicí
Suroviny
- 50 g Cukr krupice
- 45 g Solamyl - bramborový škrob
- 100 g Strouhanka
- 1 ks Vanilkový lusk
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pomerančová kůra
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.5 l Mléko plnotučné
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr skořicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 28 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 159.2 mg
- Draslík 66.1 mg
- Vláknina 1552.6 mg
- Vitamín A 1552.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 798.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podélně rozřízneme vanilkový lusk, vyškrábneme dřeň. Z mléka odebereme 6 lžic a odložíme stranou. Do zbytku přidáme vanilkový lusk i dřeň, pomerančovou i citronovou kůru, cukr a vše zvolna zahřejeme.
-
2
V chladném mléce rozmícháme solamyl a metličkou všleháme do teplého mléka. Za stálého šlehání vaříme do zhoustnutí. Vyjmeme vanilkový lusk a citronovou kůru.
-
3
Hranatou formu propláchneme studenou vodou, vlijeme do ní horký pudink, necháme přes noc chladnout. Druhý den nakrájíme pudink na cca 3-4 cm velké kostičky a obalíme je postupně v našlehaném vejci a strouhance.
-
4
Ve velké pánvi rozpálíme máslo a olej, kostky smažíme po obou stranách cca 2-4 minuty dozlatova. Posypeme skořicovým cukrem a teplé podáváme.