Tvarohové kuličky v olivovo-bylinkovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2653 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 273 g
- Sodík 908 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 89.4 mg
- Draslík 1254.6 mg
- Vláknina 4255.4 mg
- Vitamín A 4255.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K výrobě tvarohu použijeme kvalitní bílý jogurt a sůl. Smícháme jogurt a sůl,vyšleháme jemnou hmotu, kterou pak nalijeme na větší cedník nebo síto. Cedník (síto) jsme předtím vyložili jemnou gázou a uložili na vyšší nádoby, do kterých bude vykapávat voda z tvořícího se tvarohu. Necháme vykapávat cca 12-14 hodin. Potom ze vzniklého tvarohu vytvarujeme kuličky, uložíme je opět na síta s novou jemnou gázou, uložíme na 24 hodin do lednice, kde tzv. dokapou.
-
2
Mátu, estragon a majoránku nasekáme na jemno, smícháme s mletou červenou paprikou. Touto směsí posypeme kuličky tvarohu.
-
3
Kuličky skládáme do sklenic, zalijeme kvalitním olivovým olejem, skladujeme v chladu.