Sýrové chlebíčky smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 8 plátek Veka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 191.4 mg
  • Vláknina 1461 mg
  • Vitamín A 1461 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Metlou vejce ušleháme do pěny a osolíme. Do rozšlehaných vajec přisypeme najemno nastrouhaný sýr a najemno nakrájenou petrželovou nať. Vše řádně rozmícháme.

  • 2

    Plátky veky pokapeme mlékem a poté omočíme v připravené směsi z vajec a sýru.

  • 3

    Omočené plátky osmažíme po obou stranách na rozpáleném tuku.

  • 4

    Hotové chlebíčky podáváme teplé a ozdobené plátky rajčat a snítkou petrželové natě.

Komentáře k receptu