Vejce nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kopr čerstvý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 0.5 šálek Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 523.2 mg
  • Draslík 262 mg
  • Vláknina 129 mg
  • Vitamín A 129 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolenou a okyselenou vodu přivedeme do varu. Vkládáme do ní jedno vejce po druhém, předem rozklepnuté do šálku. Pokud se bílek rozběhne, shrneme jej vidličkou ke žloutku. Vaříme asi 3-4 minuty.

  • 2

    Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat.

  • 3

    Polovinu vody odlijeme a do zbylé přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a povaříme. Vložíme zpět vejce a přidáme jemně nasekaný kopr. Dále již nevaříme.

Komentáře k receptu