Rýžové krokety s mortadelou
Suroviny
- 150 g Cibule
- 200 g Salám Mortadela
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Cukr krupice
- 100 g Strouhanka
- 10 g Bazalka
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Rýže předvařená (parboiled)
- 80 ml Olej olivový
- 250 ml Vývar drůbeží
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1094 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 216 mg
- Draslík 493.6 mg
- Vláknina 7917.5 mg
- Vitamín A 7917.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olivový olej v pánvi rozpálíme a podusíme v něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata i se šťávou a vývar a necháme asi 10 minut dusit. Uvaříme rýži podle návodu a odložíme ji stranou.
-
2
Do rajčatové směsi přidáme opranou, dosucha otřepanou a posekanou bazalku. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a přidáme smetanu.
-
3
Zchladlou rýži promícháme s vejci a na kostky nakrájenou mortadelou a promícháme. Vlhkýma rukama z hmoty tvarujeme krokety.
-
4
Krokety obalíme ve strouhance a fritujeme je v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s rajskou omáčkou.