Rýžové krokety s mortadelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 200 g Salám Mortadela
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Cukr krupice
  • 100 g Strouhanka
  • 10 g Bazalka
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 80 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1094 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 493.6 mg
  • Vláknina 7917.5 mg
  • Vitamín A 7917.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivový olej v pánvi rozpálíme a podusíme v něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata i se šťávou a vývar a necháme asi 10 minut dusit. Uvaříme rýži podle návodu a odložíme ji stranou.

  • 2

    Do rajčatové směsi přidáme opranou, dosucha otřepanou a posekanou bazalku. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a přidáme smetanu.

  • 3

    Zchladlou rýži promícháme s vejci a na kostky nakrájenou mortadelou a promícháme. Vlhkýma rukama z hmoty tvarujeme krokety.

  • 4

    Krokety obalíme ve strouhance a fritujeme je v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s rajskou omáčkou.

Komentáře k receptu