Králík na smetaně s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 200 ml Smetana zakysaná 14%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Králík hřbet
  • 2 ks Králičí stehna
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 622.1 mg
  • Vláknina 23238.1 mg
  • Vitamín A 23238.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřbet a zadní stehna osolíme. Nakrájíme slaninu na kostičky a v tlakovém hrnci ji vyškvaříme spolu s cibulí, kterou jsme nakrájeli na plátky. Na cibuli vložíme porce králíka a rychle ze všech stran osmažíme. Přidáme koření, hořčici, podlijeme, hrnec uzavřeme a dusíme zhruba čtyřicet minut.

  • 2

    Zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, porce vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple.

  • 3

    Šťávu vysmažíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.

  • 4

    Omáčku přecedíme, vmícháme do ní smetanu a okapané kapary. Omáčku jen prohřejeme.

  • 5

    Porce králíka na talířích přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu