Králík na smetaně s kapary
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
- 200 ml Smetana zakysaná 14%
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Králík hřbet
- 2 ks Králičí stehna
- 2 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 18 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 622.1 mg
- Vláknina 23238.1 mg
- Vitamín A 23238.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřbet a zadní stehna osolíme. Nakrájíme slaninu na kostičky a v tlakovém hrnci ji vyškvaříme spolu s cibulí, kterou jsme nakrájeli na plátky. Na cibuli vložíme porce králíka a rychle ze všech stran osmažíme. Přidáme koření, hořčici, podlijeme, hrnec uzavřeme a dusíme zhruba čtyřicet minut.
-
2
Zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, porce vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple.
-
3
Šťávu vysmažíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.
-
4
Omáčku přecedíme, vmícháme do ní smetanu a okapané kapary. Omáčku jen prohřejeme.
-
5
Porce králíka na talířích přelijeme omáčkou.