Kuře v jogurtové krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 48 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 234.8 mg
- Draslík 826.9 mg
- Vláknina 3137.8 mg
- Vitamín A 3137.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme jogurt s mátou, česnekem a se solí. Směsí kuře potřeme. Překryjeme fólií a vložíme ho na noc do chladničky.
-
2
Troubu vyhřejeme na teplotu 200 °C. Citrón propíchneme a vložíme dovnitř kuřete. Kuře položíme opačnou stranou, než kterou leželo v marinádě, na kovovou mřížku pekáčku a zalijeme je marinádou. Do pekáče přilijeme tolik vody, aby zakrývala dno.
-
3
Kuře pečeme nezakryté 1 hodinu a každých 20 minut je obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr je obrátíme prsní stranou nahoru a pečeme dalších 30 minut, dokud není maso hotové. Kuře naporcujeme a podáváme.