Kyjevské řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1498 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 135 g
- Sodík 1601 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 236.3 mg
- Draslík 898.7 mg
- Vláknina 2387.5 mg
- Vitamín A 2387.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 9.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a rozložíme na pracovní desce. V míse utřeme rozměklé máslo s prolisovaným česnekem a bylinkami, rozdělíme na 4 díly a každý díl rozprostřeme na střed plátku masa. Plátek přehneme a sepneme párátky, aby se neotvíral. Každou porci obalíme v rozšlehaném vejci a nastrouhaném parmezánu, rozložíme na talíř a necháme v lednici 20 minut odležet.
-
2
Uleželé, naplněné řízky znovu obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme dozlatova v hlubší pánvi na rozpáleném oleji.
-
3
Podáváme např. s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem ozdobené petrželkou.