Kyjevské řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 100 g Strouhanka
  • 30 g Oregano čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1498 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 1601 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 236.3 mg
  • Draslík 898.7 mg
  • Vláknina 2387.5 mg
  • Vitamín A 2387.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 9.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a rozložíme na pracovní desce. V míse utřeme rozměklé máslo s prolisovaným česnekem a bylinkami, rozdělíme na 4 díly a každý díl rozprostřeme na střed plátku masa. Plátek přehneme a sepneme párátky, aby se neotvíral. Každou porci obalíme v rozšlehaném vejci a nastrouhaném parmezánu, rozložíme na talíř a necháme v lednici 20 minut odležet.

  • 2

    Uleželé, naplněné řízky znovu obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme dozlatova v hlubší pánvi na rozpáleném oleji.

  • 3

    Podáváme např. s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu