Jablečná zemlbába s tvarohem
Suroviny
- 100 g Hrozinky
- 250 g Tvaroh jemný
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Veka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 18 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 140.7 mg
- Draslík 228.9 mg
- Vláknina 2305.7 mg
- Vitamín A 2305.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme na plátky, tvaroh rozšleháme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na plátky.
-
2
Do tvarohu vmícháme jablka, cukr a strouhanou citronovou kůru.
-
3
Do olejem vymazaného pekáče vkládáme střídavě veku, kterou pokapeme třetinou rozpuštěného másla a potřeme tvarohem s jablky, na něž nasypeme třetinu hrozinek a posypeme špetkou skořice. Vrchní vrstva musí být plátky veky. Vše poté zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a špetkou muškátového oříšku a pečeme v předehřáté troubě, dokud povrch veky nezrůžoví.
-
4
Porce servírujeme sypané moučkovým cukrem.