Jablečná zemlbába s tvarohem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Veka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 228.9 mg
  • Vláknina 2305.7 mg
  • Vitamín A 2305.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme na plátky, tvaroh rozšleháme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na plátky.

  • 2

    Do tvarohu vmícháme jablka, cukr a strouhanou citronovou kůru.

  • 3

    Do olejem vymazaného pekáče vkládáme střídavě veku, kterou pokapeme třetinou rozpuštěného másla a potřeme tvarohem s jablky, na něž nasypeme třetinu hrozinek a posypeme špetkou skořice. Vrchní vrstva musí být plátky veky. Vše poté zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a špetkou muškátového oříšku a pečeme v předehřáté troubě, dokud povrch veky nezrůžoví.

  • 4

    Porce servírujeme sypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu