Velšský pamlsek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Čedar
  • 60 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 kávová lžička Hořčice staroanglická
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 60.4 mg
  • Vláknina 227.8 mg
  • Vitamín A 227.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 250 °C. Ze sýra odkrojíme kůru a zbytek nastrouháme.

  • 2

    V hrnci necháme rozpustit máslo, zalijeme pivem a na silném ohni zahřejeme. Za stálého míchání necháme v tekutině rozpustit sýr. Ochutíme solí, pepřem, hořčicí a worcestrem.

  • 3

    Tousty naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, navrstvíme na ně sýrovou hmotu a v troubě cca 4-5 minut zapečeme. Ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu