Marinované kuře v kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 6 g Sůl
  • 4 g Fenykl obecný
  • 2 g Zázvor celý
  • 2 g Kurkuma
  • 4 g Kardamom
  • 2 g Hřebíček
  • 4 g Kmín římský
  • 2 g Pepř bílý
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 4 g Badyán
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 800 ml Kokosové mléko
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 703 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 489.9 mg
  • Vláknina 4016 mg
  • Vitamín A 4016 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme kokosové mléko, chilli papričku, cibuli, zázvor, koriandr, kmín, fenykl, badyán, kurkumu, kardamom, pepř a hřebíček a rozmixujeme na omáčku, v případě potřeby dolijeme kokosové mléko.

  • 2

    Kuřecí maso nakrájíme na plátky, každý nasolíme a naskládáme do nekovové mísy. Zakapeme citronem a zalijeme kokosovou omáčkou, přitlačíme, aby maso bylo ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin marinovat.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme arašídový olej a okapané plátky masa smažíme doměkka z obou stran asi 6 minut. Zbylou kokosovou omáčku krátce povaříme v rendlíku, hotové maso naservírujeme na plochou mísu a zalijeme horkou omáčkou.

Komentáře k receptu