Jehněčí maso na špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso
  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 1097.5 mg
  • Vláknina 10528.7 mg
  • Vitamín A 10528.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.5 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1431 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu nebo na pánvi rozpálíme olej, přidáme dušený česnek, cibulku s kořením, restujeme 5 minut.

  • 2

    V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájené maso po dobu pěti minut. Vsypeme kmín, koriandr, jogurt, vše zamícháme.

  • 3

    Vývar a protlak spojíme dohromady, přidáme koření a všechno vrátíme k masu. Jakmile se to uvaří, ztlumíme teplotu, a maso podusíme doměkka zhruba 30 minut.

  • 4

    Do rendlíčku položíme špenát, zalijeme trochou vody, vaříme 15 minut. Vytáhneme skořici a semínka kardamomu, přidáme nadrobno nasekané mandle.

Komentáře k receptu