Jehněčí maso na špenátu
Suroviny
- 600 g Jehněčí maso
- 450 g Špenát listový čerstvý
- 200 ml Vývar z hovězích kostí
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kardamom
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Hřebíček
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mandle
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Kmín mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 1097.5 mg
- Vláknina 10528.7 mg
- Vitamín A 10528.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.5 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1431 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu nebo na pánvi rozpálíme olej, přidáme dušený česnek, cibulku s kořením, restujeme 5 minut.
-
2
V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájené maso po dobu pěti minut. Vsypeme kmín, koriandr, jogurt, vše zamícháme.
-
3
Vývar a protlak spojíme dohromady, přidáme koření a všechno vrátíme k masu. Jakmile se to uvaří, ztlumíme teplotu, a maso podusíme doměkka zhruba 30 minut.
-
4
Do rendlíčku položíme špenát, zalijeme trochou vody, vaříme 15 minut. Vytáhneme skořici a semínka kardamomu, přidáme nadrobno nasekané mandle.