Žampionová kapsa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1217 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 197.9 mg
- Draslík 430.7 mg
- Vláknina 4771 mg
- Vitamín A 4771 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony nakrájíme na silnější plátky, vložíme do pánve s rozehřátým máslem a orestujeme. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, zalijeme bešamelem, chvilku podusíme. Žloutky rozkvedláme ve smetaně a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
-
2
Nakrájíme 4 silnější krajíce chleba, každý do půlky nakrojíme tak, aby vznikla větší kapsa. Kapsu naplníme žampionovou směsí a podáváme.