Žampionová kapsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Bešamel
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1217 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 197.9 mg
  • Draslík 430.7 mg
  • Vláknina 4771 mg
  • Vitamín A 4771 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony nakrájíme na silnější plátky, vložíme do pánve s rozehřátým máslem a orestujeme. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, zalijeme bešamelem, chvilku podusíme. Žloutky rozkvedláme ve smetaně a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 2

    Nakrájíme 4 silnější krajíce chleba, každý do půlky nakrojíme tak, aby vznikla větší kapsa. Kapsu naplníme žampionovou směsí a podáváme.

Komentáře k receptu