Pirátská polévka z mušlí
Suroviny
- 500 g Mušle slávky
- 50 g Brambory
- 50 g Cibule
- 50 g Anglická slanina
- 300 ml Vývar rybí
- 600 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 46.8 mg
- Draslík 449.6 mg
- Vláknina 974.8 mg
- Vitamín A 974.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle dáme do velkého hrnce, zalijeme rybím vývarem, dáme na 5-8 minut vařit. Očistíme a nakrájíme cibuli a brambory. Mušle jsou vařené, když se otevřou. Několik mušlí dáme stranou na ozdobu a z ostatních vyjmeme vnitřky.
-
2
Vezmeme další hrnec, rozehřejeme v něm olej, vsypeme cibuli a drobně pokrájenou slaninu a zpěníme. Vložíme bobkový list, zasypeme moukou a uděláme jíšku, kterou podléváme vývarem a dobře promícháme. Poté vložíme maso z mušlí a brambory. Vše zalijeme mlékem, necháme asi 15 minut provařit.
-
3
Nakonec odstraníme bobkový list. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.