Bramborový nákyp s houbami a sýrem
Suroviny
- 600 g Brambory
- 150 g Sýr Parmezán
- 300 g Žampiony čerstvé
- 250 g Mozzarella
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.125 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 22 g
- Sodík 875 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 1065.3 mg
- Vláknina 12158 mg
- Vitamín A 12158 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Houby očistíme. Mozzarellu nakrájíme na plátky, parmazán nastrouháme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno.
-
2
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem a postupně vkládáme brambory, cibuli, česnek, houby, mozzarellu, parmazán a bazalku. Vše osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a posypeme strouhankou. Po upečení ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.