Bramborový nákyp s houbami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Mozzarella
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 875 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 26.1 mg
  • Draslík 1065.3 mg
  • Vláknina 12158 mg
  • Vitamín A 12158 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Houby očistíme. Mozzarellu nakrájíme na plátky, parmazán nastrouháme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem a postupně vkládáme brambory, cibuli, česnek, houby, mozzarellu, parmazán a bazalku. Vše osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a posypeme strouhankou. Po upečení ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu