Savojské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 45 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 196.8 mg
- Draslík 860.4 mg
- Vláknina 10185.4 mg
- Vitamín A 10185.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na 3 mm silná kolečka. Propláchneme a necháme dobře okapat.
-
2
Pekáč vytřeme máslem a česnekem. Naplníme do výše 2 cm bramborami.
-
3
Posypeme strouhaným sýrem a opět posypeme bramborami.
-
4
Postup opakujeme do spotřebování všech surovin.
-
5
Vejce smícháme se solí, pepřem, muškátovým oříškem, mlékem, smetanou a dobře prošleháme.
-
6
Vzniklou směsí přelijeme pekáč s bramborami.
-
7
Máslo pokrájíme na menší kousky a poklademe jím povrch brambor.
-
8
Necháme zapéct 50 minut při 210°C.