Savojské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 196.8 mg
  • Draslík 860.4 mg
  • Vláknina 10185.4 mg
  • Vitamín A 10185.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na 3 mm silná kolečka. Propláchneme a necháme dobře okapat.

  • 2

    Pekáč vytřeme máslem a česnekem. Naplníme do výše 2 cm bramborami.

  • 3

    Posypeme strouhaným sýrem a opět posypeme bramborami.

  • 4

    Postup opakujeme do spotřebování všech surovin.

  • 5

    Vejce smícháme se solí, pepřem, muškátovým oříškem, mlékem, smetanou a dobře prošleháme.

  • 6

    Vzniklou směsí přelijeme pekáč s bramborami.

  • 7

    Máslo pokrájíme na menší kousky a poklademe jím povrch brambor.

  • 8

    Necháme zapéct 50 minut při 210°C.

Komentáře k receptu