Kokosový dort s čokoládovou polevou
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 330 g Cukr krupice
- 280 g Samokypřicí mouka
- 375 g Čokoláda na vaření
- 200 g Kokosová moučka
- 185 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 60 ml Olej rostlinný
- 250 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Pomerančová kůra
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1951 kcal
- Sacharidy 200 g
- Tuky 118 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 141 g
- Cholesterol 371.2 mg
- Draslík 153.7 mg
- Vláknina 20596.5 mg
- Vitamín A 20596.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 180 °C předehřejeme troubu. V míse důkladně cca 3 minuty promícháme máslo, cukr, kokosovou moučku, vejce, mouku, rum a mléko. Těsto přemístíme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vyložili pečícím papírem. Pečeme 45 minut. Poté necháme dort 5 minut ve formě a vyklopíme na mřížku. Korpus nožem podélně rozřízneme.
-
2
Připravíme si náplň. Moučkový cukr a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru vmícháme do ušlehané a vychlazené šlehačky. Pomažeme náplní jednu polovinu korpusu a druhou polovinou přiklopíme.
-
3
Polevu připravíme tak, že v ohnivzdorné misce necháme ve vodní lázni rozpustit nastrouhanou čokoládu dohladka. Postupně přimícháme olej.
-
4
Dort na mřížce přelijeme polevou. Můžeme nechat stéct i po stranách. Necháme 1 hodinu ztuhnout v lednici, naporcujeme a podáváme.