Kokosový dort s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 330 g Cukr krupice
  • 280 g Samokypřicí mouka
  • 375 g Čokoláda na vaření
  • 200 g Kokosová moučka
  • 185 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1951 kcal
  • Sacharidy 200 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 141 g
  • Cholesterol 371.2 mg
  • Draslík 153.7 mg
  • Vláknina 20596.5 mg
  • Vitamín A 20596.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 180 °C předehřejeme troubu. V míse důkladně cca 3 minuty promícháme máslo, cukr, kokosovou moučku, vejce, mouku, rum a mléko. Těsto přemístíme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vyložili pečícím papírem. Pečeme 45 minut. Poté necháme dort 5 minut ve formě a vyklopíme na mřížku. Korpus nožem podélně rozřízneme.

  • 2

    Připravíme si náplň. Moučkový cukr a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru vmícháme do ušlehané a vychlazené šlehačky. Pomažeme náplní jednu polovinu korpusu a druhou polovinou přiklopíme.

  • 3

    Polevu připravíme tak, že v ohnivzdorné misce necháme ve vodní lázni rozpustit nastrouhanou čokoládu dohladka. Postupně přimícháme olej.

  • 4

    Dort na mřížce přelijeme polevou. Můžeme nechat stéct i po stranách. Necháme 1 hodinu ztuhnout v lednici, naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu