Čokoládovo-pomerančový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čokoláda 80%
  • 400 ml Džus pomerančový
  • 145 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 145 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 hrst Jahody zahradní
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Marantový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 144.3 mg
  • Vláknina 1265.3 mg
  • Vitamín A 1265.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vymícháme dohladka škrob z maranty třtinové se 3 lžícemi pomerančového džusu. Zbytek džusu povaříme cca 1 minutu společně s cukrem a pomerančovou kůrou. Všechen cukr se musí rozpustit.

  • 2

    Poté přidáme za stálého míchání škrobovou směs a vše necháme opět projít varem. Povaříme krátce, dokud hmota nezhoustne.

  • 3

    Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, sejmeme ze sporáku a mícháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme likér, směs zakryjeme pečicím papírem potřeným tukem a necháme 30 min chladnout.

  • 4

    Mezitím vyšleháme z obou druhů smetany hustou šlehačku a vychlazenou čokoládovou směs do ní opatrně vmícháme. Pěnu rozdělíme do servírovacích misek či pohárků a zakryté necháme 2 h chladit v lednici.

  • 5

    Vyjmeme 15 minut před podáváním, dozdobíme čerstvými jahodami.

Komentáře k receptu