Vejce plněná hořčicí a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 260.1 mg
- Draslík 172.7 mg
- Vláknina 1566 mg
- Vitamín A 1566 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Housku nakrájenou na kostičky namočíme v misce do mléka a necháme nasáknout.
-
2
Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, hotovou přidáme k namočené housce, rozdrobíme žloutky, které jsme vyjmuli z rozkrojených vajec, ochutíme solí a pepřem a rozmixujeme ručním mixérem. Vzniklou hmotou naplníme půlky vajec a ozdobíme snítkou petrželky. Servírujeme na rozkrojeném toastovém chlebu, který uprostřed lehce namažeme taveným sýrem, aby vejce nesklouzlo.