Vejce plněná hořčicí a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 40 g Hořčice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Žemle tuková
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 30 g Sýr tavený madetka
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 5 plátek Chléb toastový pšeničný tmavý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 260.1 mg
  • Draslík 172.7 mg
  • Vláknina 1566 mg
  • Vitamín A 1566 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Housku nakrájenou na kostičky namočíme v misce do mléka a necháme nasáknout.

  • 2

    Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, hotovou přidáme k namočené housce, rozdrobíme žloutky, které jsme vyjmuli z rozkrojených vajec, ochutíme solí a pepřem a rozmixujeme ručním mixérem. Vzniklou hmotou naplníme půlky vajec a ozdobíme snítkou petrželky. Servírujeme na rozkrojeném toastovém chlebu, který uprostřed lehce namažeme taveným sýrem, aby vejce nesklouzlo.

Komentáře k receptu