Fazolové lusky v koprové omáčce po vídeňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 341.4 mg
- Vláknina 8012.8 mg
- Vitamín A 8012.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolové lusky očistíme, omyjeme a šikmo pokrájíme. Uvaříme je v malém množství osolené vody doměkka.
-
2
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji a přidáme petrželku. Vše zalijeme kyselou smetanou a vývarem.
-
3
Hustou omáčku promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme octem a česnekem.
-
4
Nakonec přidáme okapané lusky a jemně nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.