Okurky v koprové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 15 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 28.3 mg
- Draslík 469.6 mg
- Vláknina 3752.3 mg
- Vitamín A 3752.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na půlcentimetrové nudličky. Vložíme je na chvíli do osolené vařící vody a ocedíme.
-
2
Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a z petrželky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji kyselou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme cukr a vinný ocet a vložíme okurky. Pomalu je dusíme doměkka.
-
3
Nakonec do pokrmu přidáme jemně nasekaný kopr.