Okurky v koprové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Okurka salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 28.3 mg
  • Draslík 469.6 mg
  • Vláknina 3752.3 mg
  • Vitamín A 3752.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na půlcentimetrové nudličky. Vložíme je na chvíli do osolené vařící vody a ocedíme.

  • 2

    Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a z petrželky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji kyselou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme cukr a vinný ocet a vložíme okurky. Pomalu je dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přidáme jemně nasekaný kopr.

Komentáře k receptu