Zeleninové pikantní tofu
Suroviny
- 230 g Houby čerstvé
- 230 g Špenát listový čerstvý
- 120 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 230 g Sýr sójový - Tofu
- 400 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Kari pasta červená
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 26 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1048 mg
- Vláknina 13210 mg
- Vitamín A 13210 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji ve woku orestujeme dozlatova tofu a odložíme stranou.
-
2
Na oleji orestujeme na drobno nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku do měkka. přidáme nasekaný celer, houby, papriku a rozpůlené kukuřičky a pečeme 5 minut do měkka. Vmícháme kari pastu, mléko a přivedeme k varu. Na závěr přidáme špenát, sojovou omáčku a cukr a vaříme, dokud špenát neuvadne.