Salát s karamelizovanými cibulkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 387.7 mg
- Vláknina 5159.8 mg
- Vitamín A 5159.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na tenké plátky, opékáme zvolna na polovině másla cca 12 minut. Přidáme cukr a polovinu červeného vinného octa, mícháme až šťáva zkaramelizuje, vyjmeme cibuli a na zbylém másle opečeme chřest, doměkka.
-
2
Mladý baby špenát, kapii, chřest, olej a zbylý ocet smícháme, osolíme, opepříme a promícháme, navrch dáme karamelizovanou cibulku a rozdrobenou fetu.