Cikánská ruka s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Jahody zahradní
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 173.6 mg
  • Draslík 179.8 mg
  • Vláknina 4120.8 mg
  • Vitamín A 4120.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem v bílou pěnu, přisypeme mouku.

  • 2

    Bílky s jednou lžičkou moučkového cukru vyšleháme v tuhý sníh. Máslo rozehřejeme a se sněhem přilijeme k těstu, opatrně zamícháme.

  • 3

    Plech vyložíme papírem na pečení pomazaným máslem. Těsto na něj vylijeme.

  • 4

    Pečeme při 240 °C 7 minut.

  • 5

    Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, papír navlhčíme a opatrně sejmeme.

  • 6

    Jahody rozmixujeme s 50 g cukru, vzniklým pyré naplníme korpus z těsta a svineme do rolády.

  • 7

    Hotovou roládu necháme vychladit, podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu