Mléčná rýže z Angers
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
- 240 g Hrušky
- 12 g Cukr vanilka
- 250 g Rýže loupaná
- 10 g Máslo čerstvé
- 12 g Pomerančová kůra
- 100 g Kandované ovoce
- 38 ml Zakysaná smetana
- 100 ml Marmeláda meruňková
- 1000 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vanilkový lusk
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 11 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 294.1 mg
- Draslík 102.4 mg
- Vláknina 4628 mg
- Vitamín A 4628 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
200 ml vody smícháme s 125 g cukru, pomalu zahřejeme, necháme 5 minut vařit. Přisypeme vanilkový cukr.
-
2
V horkém sirupu necháme povařit oloupané hrušky, sirup musí zůstat pod bodem varu, nikoliv se vařit.
-
3
Mléko uvedeme k varu, smícháme se zbytkem cukru, vanilkou, máslem, solí a strouhanou pomerančovou kůrou. Přisypeme rýži.
-
4
Pomalu necháme ohřívat, těsně před varem ztlumíme a necháme zvolna vařit 30 minut.
-
5
Smetanu vyšleháme se žloutky a nalijeme k rýži odstavené z plotny. Dobře promícháme.
-
6
Hrušky vyjmeme ze sirupu, rozpůlíme a odložíme stranou. Sirup necháme zhoustnout.
-
7
Rýži nalijeme do formy, přidáme kandované ovoce a necháme vystydnout.
-
8
Vychlazenou rýži vyklopíme na talíř, obložíme půlenými hruškami a zalijeme trochou marmelády rozmíchané v ohřátém sirupu.