Mléčná rýže z Angers

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 240 g Hrušky
  • 12 g Cukr vanilka
  • 250 g Rýže loupaná
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 12 g Pomerančová kůra
  • 100 g Kandované ovoce
  • 38 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Marmeláda meruňková
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 294.1 mg
  • Draslík 102.4 mg
  • Vláknina 4628 mg
  • Vitamín A 4628 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    200 ml vody smícháme s 125 g cukru, pomalu zahřejeme, necháme 5 minut vařit. Přisypeme vanilkový cukr.

  • 2

    V horkém sirupu necháme povařit oloupané hrušky, sirup musí zůstat pod bodem varu, nikoliv se vařit.

  • 3

    Mléko uvedeme k varu, smícháme se zbytkem cukru, vanilkou, máslem, solí a strouhanou pomerančovou kůrou. Přisypeme rýži.

  • 4

    Pomalu necháme ohřívat, těsně před varem ztlumíme a necháme zvolna vařit 30 minut.

  • 5

    Smetanu vyšleháme se žloutky a nalijeme k rýži odstavené z plotny. Dobře promícháme.

  • 6

    Hrušky vyjmeme ze sirupu, rozpůlíme a odložíme stranou. Sirup necháme zhoustnout.

  • 7

    Rýži nalijeme do formy, přidáme kandované ovoce a necháme vystydnout.

  • 8

    Vychlazenou rýži vyklopíme na talíř, obložíme půlenými hruškami a zalijeme trochou marmelády rozmíchané v ohřátém sirupu.

Komentáře k receptu