Bramborové pyré s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1100 g Brambory
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Křen smetanový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 1136.7 mg
  • Vláknina 13789.8 mg
  • Vitamín A 13789.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory propícháme vidličkou, urovnáme na plech vyložený alobalem a pečeme v silně vyhřáté troubě 45-60 minut doměkka.

  • 2

    Po vychladnutí upečené brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kuchyňského robotu a za postupného přilévání oleje a smetany (150 ml) zpracujeme na hladké pyré. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Nakonec do pyré vmícháme smetanový křen.

  • 4

    Podáváme polité trochou smetany.

Komentáře k receptu