Bramborové pyré s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 24 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 1136.7 mg
- Vláknina 13789.8 mg
- Vitamín A 13789.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory propícháme vidličkou, urovnáme na plech vyložený alobalem a pečeme v silně vyhřáté troubě 45-60 minut doměkka.
-
2
Po vychladnutí upečené brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kuchyňského robotu a za postupného přilévání oleje a smetany (150 ml) zpracujeme na hladké pyré. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Nakonec do pyré vmícháme smetanový křen.
-
4
Podáváme polité trochou smetany.