Kuřecí korma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 750 g Kuřecí maso vařené
  • 5 g Garam masala
  • 20 g Koriandr mletý
  • 20 g Zázvor celý
  • 5 g Sůl
  • 50 g Mandle
  • 5 g Pepř cayenský
  • 40 ml Vývar z hovězích kostí
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 4 ks Hřebíček
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 66.4 mg
  • Draslík 406.4 mg
  • Vláknina 7466.7 mg
  • Vitamín A 7466.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu ( česnek, zázvor, mandle, vývar, mletý kardamom

  • 2

    hřebíček, mletá skořice, cibule, koriandr, mletý římský kmín,

  • 3

    kajenský pepř, olivový olej, sůl, pepř).

  • 4

    Kostky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby byly pastou rovnoměrně obalené. Misku zakryjeme potravinářskou fólii a maso necháme v chladničce 3 hodiny rozležet, aby do něj pronikla chuť pasty.

  • 5

    Maso potom mírně dusíme 25 minut za občasného míchání. Je-li příliš suché, podlijeme je trochou kuřecího vývaru.

  • 6

    Maso přelijeme smetanou ke šlehání, ochutíme směsí koření garam masala a zvolna dusíme dalších 15 minut. Pokrm necháme 10 minut před podáváním odpočinout. Na talíře nandáme vařenou rýži, na ni upravíme kuřecí kormu, ozdobíme snítkou koriandru a podáváme.

Komentáře k receptu