Povidlový perník
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
- 90 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Poleva čokoládová
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 2 polévková lžíce Povidla švestková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 13 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 36.6 mg
- Vláknina 5330.3 mg
- Vitamín A 5330.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozmícháme a utřeme cukr, 70 g másla (nebo hery), kakao, skořici, vejce a povidla. Potom přidáme hladkou mouku, jedlou sodu a přilijeme mléko. Vše promícháme.
-
2
Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
-
3
Po vychladnutí perník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.