Jogurtový řecký koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Čedar
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 201.8 mg
  • Draslík 144.3 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme těsto. V míse důkladně promícháme jogurt, vejce, mouku, špetku soli. Těsto hněteme a přidáváme podle potřeby vodu, aby bylo hladké. Z těsta vyválíme 3 pláty těsta, první dáme na dno, pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme směsí sýrů. Stejně uděláme i další vrstvu a posledním plátem přikryjeme sýrovou vrstvu, uprostřed rozřízneme do kříže a pomažem zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění asi 40 minut.

Komentáře k receptu