Mousse s javorovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 180 ml Sirup javorový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 plátek Želatina bílá plátky
  • 2 cl Rum
  • 1 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 258.4 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu necháme měknout ve 2 lžících vody asi 10 minut. Pak ji vymačkáme. Javorový sirup mírně ohřejeme, želatinu v něm rozpustíme.

  • 2

    Žloutky silně vyšleháme na pěnu. Přimícháme javorový sirup se želatinou a rumem.

  • 3

    Ze smetany vyšleháme šlehačku, opatrně ji přimícháme do krému z javorového sirupu.

  • 4

    Mousse dáme ztuhnout do chladničky. Podáváme zdobené plátky mandlí.

Komentáře k receptu