Dýňová polévka s mozzarelou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1867 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 925.1 mg
- Vláknina 7427.5 mg
- Vitamín A 7427.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýňovou dužninu nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nadrobno nasekáme. Obojí podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme masový vývar a přivedeme k varu. Přimícháme prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme, až dýně změkne.
-
2
Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na 4 plátky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Kopr opláchneme a vodu setřepeme. Do polévky zamícháme smetanu a necháme přejít varem. Potom ji rozmixujeme.
-
3
Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme mozzarellou, olivami a snítkou kopru.