Dýňová polévka s mozzarelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mozzarella
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 750 g Dýně
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Olivy černé
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1867 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 925.1 mg
  • Vláknina 7427.5 mg
  • Vitamín A 7427.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýňovou dužninu nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nadrobno nasekáme. Obojí podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme masový vývar a přivedeme k varu. Přimícháme prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme, až dýně změkne.

  • 2

    Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na 4 plátky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Kopr opláchneme a vodu setřepeme. Do polévky zamícháme smetanu a necháme přejít varem. Potom ji rozmixujeme.

  • 3

    Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme mozzarellou, olivami a snítkou kopru.

Komentáře k receptu