Éclairs s jogurtem a bobulovým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 5 g Sůl
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Jogurt bílý
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 100 g Rybíz červený
  • 100 g Maliny
  • 200 g Jahody zahradní
  • 40 ml Likér pomerančový
  • 125 ml Voda pitná
  • 6 ks Želatina
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 164.4 mg
  • Draslík 551 mg
  • Vláknina 14050 mg
  • Vitamín A 14050 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme těsto. Přidáme 1 vejce, necháme zchladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu rozehřejeme na 225 °C.

  • 2

    Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech nastříkáme asi 4 cm dlouhé pásky, vždy 2 vedle sebe.

  • 3

    Pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 20 minut. Vyjmeme, pečivo vodorovně rozkrojíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Na krém dáme nabobtnat želatinu. Pomeranč omyjeme, dosucha otřeme a nastrouháme kůru. Vylisujeme pomerančovou šťávu a s cukrem ji svaříme na sirup. Přidáme kůru a v horkém sirupu rozpustíme vymačkanou želatinu. Přimícháme likér a za občasného promíchání necháme vychladnout a poté vmícháme jogurt. Dotuha ušleháme smetanu a přimícháme ji do želírujícího krému. Krémem naplníme cukrářský sáček a hmotu nastříkáme na spodní půlku pečiva.

  • 5

    Ovoce očistíme, opláchneme, necháme okapat a pečivo potřené krémem jím obložíme. Přiložíme vrchní polovinu.

Komentáře k receptu