Pěna z mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 20 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 67.4 mg
- Draslík 77.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do smetany přidáme lžíci prositého moučkového cukru a ušleháme šlehačku. Mascarpone smícháme se šlehačkou. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne homogenní a lehce pěnivá směs. Vmícháme druhou lžíci moučkového cukru.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh, který velmi opatrně vmícháme do šlehačkové směsi. Použijeme dřevěnou lžíci, kterou zlehka nadzvedáváme šlehačku tak, aby se sníh neroztekl.
-
3
V pánvičce smícháme ocet s cukrem, přivedeme k varu a mícháme až do získání karamelu. Necháme vychladit.
-
4
Z pěny pomocí dvou lžic vytvoříme nočky, které upravíme na talíře a zlehka v tenkých proužcích přelijeme karamelem.