Sekaná Parmentier
Suroviny
- 120 g Cibule
- 1000 g Brambory
- 180 g Máslo čerstvé
- 700 g Maso mleté - mix
- 60 g Šalotka
- 100 g Sýr Eidam cihla 45%
- 24 g Petržel kudrnka
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Mléko polotučné
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1187 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 100 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1224.8 mg
- Vláknina 14026.7 mg
- Vitamín A 14026.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy a necháme uvařit v osolené vodě.
-
2
Uvařené brambory rozmixujeme na hladkou kaši, přilijeme mléko, smetanu, vmícháme 120 g másla, muškátový oříšek, osolíme a opepříme.
-
3
Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na zbytku rozpuštěného másla. Přidáme mleté maso, vývar, nasekanou petržel a opět osolíme a opepříme.
-
4
Maso povaříme 5 minut, pak odstavíme stranou.
-
5
Zapékací mísu vymastíme máslem, dno pokryjeme polovinou kaše, na ní dáme připravené maso a na závěr překryjeme zbytkem kaše.
-
6
Vše zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct při 190 °C na 30 minut.