Opečené bagetky se sardelovou pomazánkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1436 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 213.1 mg
- Vláknina 2587.3 mg
- Vitamín A 2587.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Sardelové řezy nakrájíme na drobné kousky, rozmícháme s česnekem a utřeme s máslem.
-
2
Bagety nakrájíme na plátky a potřeme je pomazánkou. Potřené plátky klademe na plech a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C 6-8 minut.
-
3
Ovčí sýr nastrouháme najemno. Opečené plátky bagety posypeme sýrem a pokapeme olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme a dáme zapéct na další 3 minuty.
-
4
Opečené obložené plátky ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.