Bramborová pizza se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 120 g Passata (drcená rajčata)
  • 50 g Klobása - Čabajka
  • 30 g Olivy černé
  • 150 g Mozzarella
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1330 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 1443.2 mg
  • Vláknina 16310 mg
  • Vitamín A 16310 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech na pizzu vymastíme a vysypeme moukou. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme máslo, česnek, bylinky a vejce.

  • 2

    Bramborovou hmotu rozprostřeme na plech. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220 °C 7-10 minut, až těsto začne být pevné.

  • 3

    Passatu smícháme s rajčatovým protlakem a směsí potřeme pizzu. Okraj těsta necháme nepotřený. Na pizzu poklademe klobásu, papriku, žampiony, olivy a na povrch upravíme plátky mozzarelly.

  • 4

    Pizzu dáme zpět do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud se těsto nepropeče a sýr se neroztaví. Pizzu podáváme horkou.

Komentáře k receptu