Bramborová pizza se zeleninou
Suroviny
- 900 g Brambory
- 10 g Sůl
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Bylinky čerstvé - svazek
- 120 g Passata (drcená rajčata)
- 50 g Klobása - Čabajka
- 30 g Olivy černé
- 150 g Mozzarella
- 30 g Protlak rajčatový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Žampiony čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1330 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 1443.2 mg
- Vláknina 16310 mg
- Vitamín A 16310 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech na pizzu vymastíme a vysypeme moukou. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme máslo, česnek, bylinky a vejce.
-
2
Bramborovou hmotu rozprostřeme na plech. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220 °C 7-10 minut, až těsto začne být pevné.
-
3
Passatu smícháme s rajčatovým protlakem a směsí potřeme pizzu. Okraj těsta necháme nepotřený. Na pizzu poklademe klobásu, papriku, žampiony, olivy a na povrch upravíme plátky mozzarelly.
-
4
Pizzu dáme zpět do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud se těsto nepropeče a sýr se neroztaví. Pizzu podáváme horkou.