Salát z těstovin s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Ořechy vlašské
  • 280 g Salát hlávkový
  • 220 g Sýr Gorgonzola
  • 220 g Těstoviny Farfalle
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 935 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 136.9 mg
  • Vláknina 9375.8 mg
  • Vitamín A 9375.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na skus, poté scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    V mezičase připravíme zálivku smícháním olejů, octa, soli a pepře.

  • 3

    Do velké mísy rozložíme listy salátu (je možné použít několik druhů salátu), vsypeme odkapané těstoviny, půlky vlašských ořechů a gorgonzolu nakrájenou na kostky. Salát zalijeme zálivkou, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu