Těstovinový salát s mozzarellou
Suroviny
- 80 g Sýr Parmezán
- 25 g Bazalka
- 200 g Mozzarella
- 220 g Těstoviny Conchiglie
- 50 g Oříšky piniové
- 350 g Rajčata Cherry
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 12 ks Olivy černé
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 75 g
- Sodík 4493 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 53.1 mg
- Draslík 478.9 mg
- Vláknina 32819.8 mg
- Vitamín A 32819.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci v osolené vodě vaříme těstoviny na zkus, poté scedíme a necháme vychladnout.
-
2
V mezičase na pánvi opražíme oříšky, asi minutu, často mícháme, aby se nám oříšky nepřipálily. Poté je necháme na talíři vychladnout.
-
3
Rajčata a vypeckované olivy rozpůlíme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky, mozzarellu na kousky.
-
4
Dále si připravíme zálivku smícháním oleje, octa, jedné lžíce nasekané bazalky, soli a pepře.
-
5
Vychladlé těstoviny rozdělíme do talířů, přidáme rovnoměrně oříšky, rajčata a všechny další ingredience. Porci posypeme bazalkou a pár hoblinami parmazánu.