Rotolini s mořským ďasem
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Rajčata
- 20 g Sýr Parmezán
- 350 g Těstoviny konzumní
- 200 g Tvaroh jemný
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 30 g Kopr čerstvý
- 60 g Šalotka
- 200 g Mangold
- 30 g Kerblík
- 400 g Mořský ďas
- 100 ml Olej olivový
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 37 g
- Sodík 780 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 212.4 mg
- Draslík 1396.5 mg
- Vláknina 10137.5 mg
- Vitamín A 10137.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mangold, šalotku, papričku a petrželku jemně nasekáme. Do pánve nalijeme olej, nasypeme do něho trochu petrželky a osmažíme na oleji po obou stranách rybí plátky. Vyjmeme, necháme vychladnout a pak je nasekáme.
-
2
Ve stejné pánvi osmažíme nasekanou šalotku, mangold a smažíme je 2 minuty. Přidáme nasekané rybí maso a smažíme vše další 2 minuty. Necháme vychladnout. Přidáme vejce, nasekanou papričku, zbylou petrželku, nastrouhaný parmezán, tvaroh, špetku soli a špetku mletého pepře a promícháme.
-
3
Připravíme si z mouky, 2 vajec a špetky soli vláčné těsto. Rozválíme těsto na obdélník, potřeme ho připravenou náplní a zavineme. Zabalíme ho do utěrky a vaříme v osolené vodě 30-35 minut.
-
4
Zatím si uděláme omáčku. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme. Kerblík nasekáme a kopr natrháme na kousky. Cibulku jemně nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm cibulku společně s trochou kerblíku a kopru.
-
5
Přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku pepře a podusíme rajčata za občasného zamíchání 15-20 minut. Na závěr přilijeme zbývající olej a přidáme zbývající kerblík a kopr. Závin scedíme, odstraníme utěrku, pokrájíme ho na plátky o tloušťce 1 cm a podáváme je horké s omáčkou.